Ouderavond Dorenweerd College – Sander van Loenen 3


DOORWERTH – Op donderdagavond 12 april organiseerde de ouderraad van het Dorenweerd College een informatieavond over Social Media. Patrick Meulesteen gaf een presentatie over de voor- en nadelen. Vele sociale netwerken kwamen aan bod.

na een korte toelichting over wat social media inhoud, werden de verschillende sociale netwerken besproken. Meulesteen gaf een aantal praktische tips, zoals bijvoorbeeld het controleren van uw kinderen en het uitkijken met wat je wel en niet publiceerd.

Het ontstaan van facebook werd uitgelegd, bedenker Mark Zuckerberg die in eerste instantie een hoop kritiek over zich heen krijgt met het bedenken van een online smoelenboek. Later groeit facebook uit tot een van de grootste netwerksites ter wereld, en Mark Zuckerberg verdiend er een hoop geld aan.

Aansluitend daarop gaf Meulesteen uitleg over het gebruik en de doelen van de verschillende social media. Hierbij toonde hij een aantal voorbeelden hoe het niet moet, en een aantal voorbeelden van sociale profielen waar anderen een voorbeeld aan zouden kunnen nemen.

Na deze punten was er genoeg ruimte voor discussie waarin verschillende onderwerpen aan bod komen. Communiceert de jeugd niet te veel met behulp van social media? Waar ligt de grens tussen privé en zakelijk gebruik van dit soort sites? Het hoofdpunt van deze discussie was de bewustwording van het gebruik, weet wat je doet.

Al met al een simpele en vooral zeer duidelijke uitleg, ruimte voor discussie en goede antwoorden op brandende vragen.

Sander van Loenen

Reactie Ouderraad.

Daarnaast heeft gastspreker Patrick Meulesteen ons meegenomen in de wereld van de
Social Media. Daar is niet meer onderuit te komen, of je nu wilt of niet.
In een boeiend betoog werd het publiek meegenomen vanaf 2004 tot nu, maar ook met een  knipoog naar 2022…. Voor sommigen gesneden koek, voor een paar veel “oh ja” momenten,  maar voor het gros toch wel eye openend. Wat opviel is dat veel van de aanwezige ouders zelf niet zo op Facebook of Twitter zitten, terwijl het overgrote deel van de kinderen dat wel doet. Grote opkomst met ook hier interessante discussies en boeiende vragen.

Bron

Pers: Hoogenlaag.nl Eyeopeners voor ouders tijdens avond over social media
Presentatie


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 thoughts on “Ouderavond Dorenweerd College – Sander van Loenen

  • Gerard van Doorn

    Ik vond het eerlijk gezegd tegenvallen. Zou beter zijn geweest al we waren geinformeerd wat te doen met de ‘gevaren’ van internet voor onze kinderen.

    • Patrick Post author

      Persoonlijk vertel ik liever over de voordelen en de mogelijkheden. Vooral kennisdeling is erg belangrijk en hoe je er in de toekomst in het bedrijfsleven op een goede manier gebruik van kan maken. Als ik je met vragen kan helpen over de gevaren, doe ik het graag.