Al mijn vrienden kwijt na het omzetten, migratie van mijn profiel pagina naar een bedrijfspagina 14


Veel bedrijven maken de fout om een (gebruiker) profiel pagina aan te maken in plaats van een facebook bedrijfspagina. Dit is tegen de regels van Facebook en er bestaat een kans dat je profielpagina wordt verwijdert door Facebook.

Met een Facebook profiel pagina kun je maximaal 5000 vrienden toevoegen.
Dit is vaak de reden dat je het account moet gaan omzetten naar een bedrijfspagina.
Voordat je dit doet, maak altijd eerst een back-up. Met een back-up kun je de content bewaren omdat die bij het omzetten helaas verloren gaat. Start daarna de migratie tool (Lees eerst de reacties op deze blog, het gaat wel is mis) van Facebook om je account over te zetten.

Vanaf dat moment ben je al je content kwijt en je vrienden worden omgezet naar Likes.
Dit gaat niet altijd meteen goed, je ziet je vrienden niet meer en ook niet als likes “Vind ik leuk”.  Dat is schrikken, mijn ervaring bij grote aantallen vrienden is dat je even geduld moet hebben, wacht 24 uur en je zult zien dat ze later zichtbaar worden.
Nu kun je verder met je Facebook bedrijfspagina.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

14 thoughts on “Al mijn vrienden kwijt na het omzetten, migratie van mijn profiel pagina naar een bedrijfspagina

 • Patrick Meulesteen

  Veel bedrijven maken de fout om een (gebruiker) profiel pagina aan te maken in plaats van een facebook bedrijfspagina. Dit is tegen de regels van Facebook en er bestaat een kans dat je profielpagina wordt verwijdert door Facebook.

 • elly

  Na de migratie zijn mijn vrienden niet meer terug gekomen. 1600 voor de winkel waar ik werk! Ik heb wel eerst één back up gemaakt.kan ik daar nog wat mee? Graag zsm advies. bvd gr. Elly

 • Elly Jansen

  Bij het overzetten van profiel naar pagina zijn al mijn vrienden niet in likes veranderderd maar verdwenen. Ik heb 24 uur gewacht maar niks….Ik heb wel een back up. Wat kan ik doen?

  • Patrick Post author

   Eerst melden bij Facebook, je weet maar nooit of ze reageren.
   Via je backup kun je zien wie al je vrienden waren. Je zou ze een bericht kunnen sturen en uitnodigen voor de Fanpagina. Gewoon het verhaal wat er is gebeurd. Kost wat moeite maar het is het waard. Facebook likes zijn moeilijker te krijgen dan vrienden is mijn ervaring.

 • Elly Jansen

  Dank je wel Patrick, ik heb facebook gemaild, maar ontvang alleen maar automatische reply's.Ik heb ook een verzoek tot terugdraaien gedaan. Ik krijg nergens reactie op. heb jij nog een emailadres voor mij waar je wel persoonlijk antwoord krijgt? Ik heb alle stappen van de tool precies gevolgd….Ik baal er echt van! Dat begrijp je.

  Je kan de back up niet uploaden naar een fanpage?

  Bedankt!

 • Elly Jansen

  De app is blocked helaas….en van facebook nog steeds geen reactie. Ik begin de hoop nu op te geven en zal overnieuw moeten beginnen…helaas. Bedankt voor het meedenken.

 • Rheine

  Ik ben een muzikant, en had in het verleden een facebook profiel aangemaakt, mijn vrienden aantal had het limiet bereikt van 5.000 vrienden. Vervolgens heb ik geprobeerd om mijn facebook profiel om te zetten naar een Muzikant/Band pagina via de migratie tool van facebook, ik heb het migratie proces doorstaan, en ben nu inmiddels 48 uur verder. en ik heb al mijn vrienden/likes verloren. ik had er meer als 5.000 en als ik nu op mijn omgezette pagina kijk zie ik dat ik maar 355 likes heb. er is dus blijkbaar iets fout gegaan. ik vind dit erg vervelend en baal er enorm van.

  Weet iemand misschien wat je hier aan kunt doen ?