Yammer on Tour Amsterdam #Yamtour Enterprise Social NetworkOp donderdag 1 maart was ik bij het evenement Yammer on Tour in Amsterdam.
Yammer is een social network voor zakelijk gebruik. De opkomst was groot, hieruit is af te lezen hoe populair Yammer in Nederland is. Ik zelf gebruik Yammer nu meer dan 2 jaar. En heb een community van het niets tot een belangrijk communicatie middel zien opgroeien. In dit geval is Yammer bottom-up ontstaan en later ook door de board omarmd. Een goede reden om tijdens dit evenement aanwezig te zijn en ervaringen van andere bedrijven of instellingen te delen met elkaar.

Tijdens dit evenement was er een Yammerfall te vergelijken met een Twitterfontain.
Functioneel te gebruiken voor een intern evenement of training.

De CEO van Yammer David Sacks was  1 van de sprekers.

 

Ik ben erg te spreken over Yammer, dit heeft o.a. ook met de kosten te maken. Er is namelijk een gratis versie en een betaalde versie. Met de gratis versie kun je al heel veel bereiken, de betaalde versie is niet eens nodig. De betaalde versie is dan wel weer erg prijzig, als je voor een groot bedrijf werkt. Je betaald per gebruiker per maand.

Nadeel het staat op servers in de U.S en niet in Europa. En dat gaat de eerste 2 jaar niet veranderen. Hier zijn veel bedrijven niet blij mee.

De verwachting is dat er binnen 1,5 jaar ook video chat mogelijk is in Yammer.
Ideaal voor het nieuwe werken.

Er is nu een Yammer community “YOTAmsterdam“waar alle bezoekers van dit evenement zich bij aan kunnen sluiten, zodat we onderling kennis en successen kunnen delen.

Yammer on Tour: Amsterdam Keynote Address

View more presentations from Yammer

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.